grönsaker, men vad är dom bra för?
Paprika - Paprika är en av de grönsaker som innehåller mest C-vitamin. Av paprikan är det röd paprika som innehåller allra mest C-vitamin. Förutom C-vitamin innehåller paprika fler antioxidanter. Särskilt är den röda paprikan rik på karoten. Paprika är en mycket rik källa till B6-vitamin. Du får dessutom i dig ordentligt med fibrer och mycket av spårämnet molybden.





Tomat - Tomater innehåller en antioxidant som heter lykopen som finns i den gulröda färgen. Forskning visar att lykopenet som är fettlösligt och utvecklas i värme kan ge goda hälsoeffekter. Alltså är tomater i upphettad form med något slags fett bra för kroppen.





Broccoli - Matvanor baserade på mycket frukt och grönsaker i kombination med en mindre mängd mättat fett kan minska risken för att utveckla cancer. Broccoli är en av de grönsaker som kan skydda mot cancer genom sitt höga innehåll av C-vitamin, betakaroten, fibrer och andra ämnen med antioxidativ verkan. tillagad broccoli är nyttigare





Blomkål - Blomkål är rikt på vitamin C som är en viktig antioxidant och stimulerar kroppens upptag av järn. Blomkål är också fiberrikt. Blomkål är ett bra miljöval, särskilt under juli-oktober då svensk färsk ekologisk blomkål finns att tillgå





Majs - Majs är bra för kroppen eftersom det innehåller nyttigt fett och stimulerar matsmältningen eftersom det är svårsmält. Många tycker att majs är allra godast som hela kolvar kokta med smör och salt på





jag har fått informationen från följande sidor:
http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1629
http://www.kungsornen.se/Matlagning/Tomater--nyttigt-och-gott/
http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?art=33&tem=3
http://www.miljomat.se/livs.aspx?livsmedelid=M1042
http://spa.118100.se/majs
Och jag har fått bildern ifrån
http://www.google.se/webhp?sourceid=navclient&hl=sv&ie=UTF-8
och sedan sökt på ordet som bilden är på. t.ex majs





Tomat - Tomater innehåller en antioxidant som heter lykopen som finns i den gulröda färgen. Forskning visar att lykopenet som är fettlösligt och utvecklas i värme kan ge goda hälsoeffekter. Alltså är tomater i upphettad form med något slags fett bra för kroppen.





Broccoli - Matvanor baserade på mycket frukt och grönsaker i kombination med en mindre mängd mättat fett kan minska risken för att utveckla cancer. Broccoli är en av de grönsaker som kan skydda mot cancer genom sitt höga innehåll av C-vitamin, betakaroten, fibrer och andra ämnen med antioxidativ verkan. tillagad broccoli är nyttigare





Blomkål - Blomkål är rikt på vitamin C som är en viktig antioxidant och stimulerar kroppens upptag av järn. Blomkål är också fiberrikt. Blomkål är ett bra miljöval, särskilt under juli-oktober då svensk färsk ekologisk blomkål finns att tillgå





Majs - Majs är bra för kroppen eftersom det innehåller nyttigt fett och stimulerar matsmältningen eftersom det är svårsmält. Många tycker att majs är allra godast som hela kolvar kokta med smör och salt på





jag har fått informationen från följande sidor:
http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1629
http://www.kungsornen.se/Matlagning/Tomater--nyttigt-och-gott/
http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?art=33&tem=3
http://www.miljomat.se/livs.aspx?livsmedelid=M1042
http://spa.118100.se/majs
Och jag har fått bildern ifrån
http://www.google.se/webhp?sourceid=navclient&hl=sv&ie=UTF-8
och sedan sökt på ordet som bilden är på. t.ex majs
Kommentarer
Trackback